НБУ посилив свою роль у формуванні керівництва банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилив свою роль у формуванні керівництва банків

Казна та Політика
1098
Верховна Рада зобов’язала банки створити орган з контролю за власним правлінням і посилила роль НБУ у формуванні керівництва банків. Депутати 303 голосами підтримали у другому читанні та в цілому ухвалили відповідний законопроект.
Відповідно до законопроекту банк зобов’язаний створити орган, що здійснює контроль за діяльністю виконавчого органу, захист прав вкладників, інших кредиторів та учасників банку. Цей орган відповідно до установчих документів може мати одну з таких назв: “рада банку” або “спостережна рада банку”, або “наглядова рада банку”.
Відзначається, що до складу Ради банку входить 5 осіб. До її компетенції, зокрема, входить визначення джерел капіталізації банку, його кредитної політики, прийняття рішень про продаж акцій, раніше викуплених банком.
Рада банку зобов’язана повідомляти Національному банку України про конфлікти інтересів, що виникають у банку. Національний банк України має право вимагати припинення повноважень члена ради банку, якщо він неналежним чином виконує свої функції.
Національний банк України має право вимагати позачергового скликання засідання ради банку. Цим же законопроектом депутати посилили роль Національного банку в формуванні керівництва банків. Відзначається, що голова правління банку та головний бухгалтер банку вступають на посаду після надання письмової згоди Національним банком України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас