Дивний фінт: Росія планує "пробачити" кримським підприємствам борги перед Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивний фінт: Росія планує "пробачити" кримським підприємствам борги перед Україною

Кредит&Депозит
1521
Міністерство фінансів і Міністерство праці та соціального захисту окупованого Криму виступили з пропозицією пробачити збанкрутілим підприємствам півострова їхні податкові зобов’язання і борги за страховими внесками до Пенсійного фонду України.
Про це сьогодні на нараді з представниками Федерації незалежних профспілок анексованого Криму повідомила нелегітимний міністр праці та соціального захисту РК Олена Романовська, передають “Новини Криму”.
За даними окупаційної влади, зараз заборгованість із заробітної плати зберігається на 122 кримських підприємствах, 37 з яких – підприємства-банкрути. “На жаль, протягом останнього місяця сума заборгованості за ними продовжує нарощуватися і становить 110 млн рублів”, – поінформувала міністр.
З даного питання проведено нараду, на якій окупанти запропонували своє бачення того, як погасити заборгованість підприємств із заробітної плати: “За тими підприємствами, які мають заборгованість зі страхових внесків до Пенсійного фонду України та податкові зобов’язання перед Україною, пропонується залишити ці зобов’язання перед Україною. Так ми зможемо дати змогу підприємствам почати нове життя без цих зобов’язань. Для них це буде новий виток. Вони зможуть вийти зі стану банкрутства та відновити свою господарську діяльність”, – сказала Романовська.
Також планується провести інвентаризацію підприємств-банкрутів, у яких залишилася власність, а кошти на погашення заборгованості із зарплати співробітникам тих підприємств, у яких власності не залишилося, повинно винайти Міністерство фінансів окупованого Криму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас