ЄС виділив 3,8 млн євро для покращення безпеки харчових продуктів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив 3,8 млн євро для покращення безпеки харчових продуктів в Україні

Казна та Політика
309
4 липня 2014 о 9:30 відбудеться відкриття проекту “Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні”. Проект направлений на сприяння виробництву безпечних харчових продуктів і поліпшення перспектив розвитку експорту української продукції. Про це повідомили в прес-службі Представництва ЄС в Україні.
Європейський Союз розпочав надання допомоги Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України у вдосконаленні системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні за принципом “від поля до столу”. Проект ЄС, бюджет якого становить 3,8 млн. євро, допоможе гармонізувати відповідне законодавство України із законодавством ЄС, а також створити та впровадити правовий клімат, який сприятиме виробництву безпечних харчових продуктів і кормів та посилить можливості експорту української продукції.
В урочистому відкритті візьмуть участь Ендрю Разбаш, Голова секції кооперації в Представництві ЄС в Україні, а також представники Міністерства аграрної політики та продовольства України. Головувати на заході буде Віталій Башинський, заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.
Проект ЄС тривалістю в 33 місяці впроваджується Консорціумом на чолі з данською компанією Grontmij A/S, до складу якого також входять компанії WYG International і Agriconsulting, а також Державна ветеринарна служба Литви. Метою проекту є допомога українським державним органам, задіяним у сфері безпеки харчових продуктів “від поля до столу” – Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Міністерству охорони здоров’я України, Департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів України, а також відповідним державним лабораторіям, – з питань підготовки і впровадження законодавчої бази та розвитку інституційної структури, що, в свою чергу, сприятиме експорту української продукції до країн ЄС.
У підсумку очікується досягнення таких результатів: високий рівень захисту громадського здоров’я та прав споживачів, стійке зниження частоти виникнення харчових інфекцій, а також поліпшення сприйняття української продукції на внутрішньому та міжнародному ринках.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас