Від сьогодні доходи українців з депозитів оподатковуються, Росія скоротила програму розвитку Криму до 61,5% - підсумки дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від сьогодні доходи українців з депозитів оподатковуються, Росія скоротила програму розвитку Криму до 61,5% - підсумки дня

3320
Рада зобов’язала підвищити стипендії до прожиткового мінімуму
Верховна Рада зобов’язала підвищити стипендії до прожиткового мінімуму. Це передбачено прийнятим законом про вищу освіту. Відповідно до закону Кабмін повинен визначити до 1 січня 2015 р. термін поступового збільшення розміру мінімальної академічної стипендії до рівня прожиткового мінімуму в розрахунку на одну людину на місяць.
Від сьогодні доходи українців з депозитів оподатковуються
1 липня набрав чинності закон України про запобігання фінансової катастрофи та створення умов для економзростання в Україні, яким, зокрема, запроваджується прогресивна шкала оподаткування пасивних доходів громадян з базовою ставкою 15%. Відповідно до закону, до пасивних доходів відносяться доходи у вигляді відсоткових платежів за банківськими вкладами та облігаціями, роялті та доходи від оренди майна. Оподатковуються доходи, які сумарно перевищують 20000 грн.
Щедра казка закінчилася: Росія скоротила програму розвитку Криму до 61,5%
Російське Міністерство Криму завершило розробку федеральної цільової програми з розвитку півострова і сьогодні направить її до Мінекономрозвитку РФ для внесення в уряд. Як заявив в Харбіні голова Мінрегіону РФ Ігор Слюняєв, в підсумковому варіанті програми передбачене фінансування скоротилося до 18,2 млрд дол до 2020 р. проти 29,4 млрд дол, про які раніше просили міністерства.
Гряде навчальна революція: Рада прийняла новий закон “Про вищу освіту”
Верховна Рада ухвалила Закон “Про вищу освіту”. За відповідне рішення проголосували 276 народних депутатів.
Зазначеним законом вводиться автономія вищого навчального закладу. Законом також скасовується ступінь кандидата наук, але вводяться такі ступені вищої освіти: молодший бакалавр, бакалавр, магістр , доктор філософії, доктор наук. При цьому наголошується, що ступінь доктора філософії присуджується спеціалізованою вищою радою навчального закладу або наукової установи у разі успішного виконання відповідної наукової програми і публічного захисту дисертації. Також для отримання ступеня доктора наук необхідно захистити дисертацію.
Болгарія паралізована банківськими шахраями – ЄС екстрено виділив їй €1,6 млрд
Болгарії загрожує фінансовий колапс. Населення в паніці забирає депозити з банків. За офіційною версією, шахраї розіслали повідомлення про те, що найбільші банки перебувають на межі банкрутства, а страхового фонду не вистачить, щоб компенсувати втрати клієнтів навіть у разі краху одного з них. Євросоюз екстрено виділив €1,6 млрд на подолання кризи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас