НБУ роз'яснив банкам застосування норм постанови № 328 - стосовно зняття готівки на компенсаційні виплати за вкладами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ роз'яснив банкам застосування норм постанови № 328 - стосовно зняття готівки на компенсаційні виплати за вкладами

Кредит&Депозит
2856
Національний банк України (НБУ) роз’яснив банкам застосування норм його постанови №328, підкресливши, що встановлені обмеження на зняття готівки не поширюються на компенсаційні виплати вкладникам ліквідованих кредитно-фінансових установ.
“Враховуючи соціальне значення безперебійних виплат гарантованих сум відшкодування, звертаємо увагу банків-агентів на те, що норми постанови №328 не поширюються на виплати відшкодувань вкладникам за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”, – йдеться в листі НБУ №18-112/33663, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”.
Як повідомлялося, постановою №328 від 30 травня 2014 року НБУ обмежив видачу готівкових коштів у національній валюті з поточних (у тому числі карткових) і депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на одного клієнта.
У листі НБУ відзначається, що деякі банки-агенти, через які Фонд гарантування вкладів здійснює виплату гарантованих сум відшкодування, обмежили видачу готівкових коштів (на суму граничного розміру відшкодування 200 тис. грн), посилаючись на вимоги цієї постанови центрального банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас