Група хакерів зі Східної Європи атакує енергокомпанії в західних країнах - Symantec — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група хакерів зі Східної Європи атакує енергокомпанії в західних країнах - Symantec

Технології&Авто
267
Міжнародна корпорація Symantec, що займається питаннями кібербезпеки, заявила про існування групи хакерів, які мають ресурси, розмір і організацію, що передбачають підтримку з боку уряду.
Як зазначає Symantec в своїй доповіді, атаки зловмисників направлені на операторів електромереж, генеруючі компанії та інші стратегічні значущі компанії енергетичного сектора. Більше половини випадків впровадження шкідливого програмного забезпечення цією групою припадає на США та Іспанію. Сліди атак виявлені також у Сербії, Греції, Румунії, Польщі, Туреччині, Німеччині, Італії та Франції.
На сьогодні не представляється можливим визначити, чи є уряд прямо причетним до діяльності злочинної групи або ж група пропонує владі свої послуги, підкреслює Symantec. Хакери працюють з 9 години ранку до 6 години вечора з понеділка по п’ятницю в тимчасовому поясі GMT+4, який відповідає Москві або деяким східноєвропейським країнам, говориться в доповіді корпорації.
Програмне забезпечення, запроваджене зловмисниками в деяких випадках, дозволяє отримувати доступ до промислових систем управління компаній, внаслідок чого під загрозою може опинитися енергопостачання в зазначених країнах, попереджає Symantec, яка пильно відстежує активність цієї групи хакерів з 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас