Кредитори Аргентини в люті - обіцянки порушено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори Аргентини в люті - обіцянки порушено

Кредит&Депозит
1924
Влада Аргентини не хоче вести переговори за борговими зобов’язаннями зі своїми кредиторами, вважають експерти хедж-фонду Elliott Management.
“Намір Аргентини вести переговори зі своїми кредиторами виявився ще однієї неправдою. Хедж-фонд NML Capital готовий до переговорів, але Аргентина відмовляється обговорювати будь-яке питання”, – заявив Джей Ньюмен, старший керуючий портфельними активами Elliott Management (NML входить до складу Elliott Management).
У понеділок закінчився крайній термін виконання рішення федерального суду Нью-Йорка про виплату двом хедж-фондам – NML Capital і Aurelius – $1,5 млрд. Ця заборгованість виникла після дефолту країни в 2001 р.
Адвокат Кармин Боккуззі з Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, що представляє інтереси аргентинського уряду, відмовився коментувати заяву Elliott. У п’ятницю він зазначив, що переговори мають відбутися, але водночас попросив у судді Томаса Гризи продовжити термін.
Нагадаємо, в п’ятницю Гриза зобов’язав Bank of New-York Meloon відіслати назад платіж Аргентини на $539 млн в рахунок відсотків з реструктурованого боргу.
Рішення суду пов’язане з тим, що гроші призначалися тим власникам облігацій, які під час дефолту країни на початку 2000-х рр. пішли на реструктуризацію, в той час як раніше американський суд постановив першою справою розплатитися за боргами з “незгодними”, тобто з тими, хто не пішов на реструктуризацію боргу.
Суд знову закликав домовитися з усіма власниками боргу, а не проводити платежі вибірково.
“Будь-яка спроба здійснити оплату обраним кредиторам, без дотримання мого припису про погашення боргу перед усіма власникам облігацій, є незаконною”, – заявив суддя окружного суду США Томас Гриза, який, до речі, був призначений ще за часів правління президента Річарда Ніксона в 1972 р.
Тепер Аргентині необхідно домовитися з кредиторами до кінця липня. За законодавством у Буенос-Айреса є 30 днів для переговорів (так званий пільговий період). Якщо платежі не буде здійснено, технічний дефолт вважається фактичним.
За заявою Aurelius Capital, іншого хедж-фонду, що веде боротьбу з Аргентиною, кредитор ніколи не вірив, що країна серйозно ставиться до переговорів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас