ЦБ КНР скасував обмеження максимальної ставки в зоні вільної торгівлі Шанхаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ КНР скасував обмеження максимальної ставки в зоні вільної торгівлі Шанхаю

Кредит&Депозит
108
Народний банк Китаю зняв обмеження максимальної ставки за валютними депозитами в зоні вільної торгівлі Шанхаю.
Рішення регулятора набирає чинності в п’ятницю, 27 червня. Раніше Центробанк скасував максимально допустиму ставку за депозитами в іноземній валюті на суму менше $3 млн.
ЦБ Китаю зняв нижню межу по більшості ставок у липні минулого року і планує далі послабити регулювання протягом двох років.
Народний банк Китаю ввів обмеження на ставки за річними доларовими вкладами в 3% річних у березні 2005 р. Найбільші банки Китаю пропонують по таких депозитах 0,6-0,7% річних.
ЦБ КНР пішов на подальше пом’якшення, полегшивши вимоги по обов’язкових резервах для Industrial Bank Co. і China Minsheng Banking Corp., що допоможе збільшити кредитування малого бізнесу та сільського господарства.
Згідно зі щорічними звітами, до кінця 2013 р. сумарний обсяг вкладів трьох національних кредиторів – Industrial Bank, Minsheng Bank і Merchants Bank – складає 7 трлн юань ($1,1 трлн). Це говорить про те, що скорочення на пів-відсотка вивільнить 35 млрд юанів.
На початку квітня кабінет оголосив про пакет фіскальних ініціатив, у тому числі про інвестиції в залізниці, будівництві муніципального житла і зниження податків для малого бізнесу. Самі по собі ці кроки навряд чи можуть призупинити сповільнення економіки, особливо ринку нерухомості (який часто називають мотором росту).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас