Автострахування не купують 6% українських водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автострахування не купують 6% українських водіїв

Особисті фінанси
1109
Обов’язкові страхові поліси купують 94% українських водіїв, відповідно 6% автомобілістів взагалі не купують страховку. Про це свідчать результати опитування.
Зокрема, три чверті від усіх водіїв, які страхують свої авто, купують лише обов’язкову страховку – ОСАЦВ. У середньому минулого року водіям такий страховий поліс обходився в 340 гривень.
Ще 15% українських водіїв купують лише КАСКО. За таку страховку більшість автомобілістів платять від 3,5 тисяч до 5 тисяч гривень. А от кожен десятий водій купує для свого авто обидві страховки.
Водночас 6% від усіх респондентів відзначили, що вони не купують абсолютно ніякої страховки для своїх залізних коней. До них входять не лише власники недорогих авто, а й ті водії, чиї автомобілі коштують понад 20 тисяч доларів. Кількість таких респондентів становить п’яту частину від усіх, у кого немає страхового поліса.
Під час опитування також було з’ясовано, що страхові випадки за останній рік відбувалися у 8% українських водіїв. В основному це були ДТП. Також нещасні випадки з авто траплялися й у тих, хто не купував страховку. Таких водіїв виявилося 19%.
Опитування проводилося серед користувачів сайту AUTO.RIA.com. В опитуванні взяли участь 6033 респондентів з усієї України.
За матеріалами:
auto.ria.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас