Укрзалізниця планує придбати 15 дизель-поїздів Крюківського вагонобудівного заводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця планує придбати 15 дизель-поїздів Крюківського вагонобудівного заводу

Казна та Політика
1210
У 2015 році Укрзалізниця планує придбати 15 дизель-поїздів Крюківського вагонобудівного заводу для використовування їх у приміському сполученні, повідомив Міністр інфраструктури Максим Бурбак. Рейковий автобус ДПКр-1 був також презентований поряд із швидкісним електропоїздом, який відправився сьогодні у перший рейс до Львова.
Міністр інфраструктури нагадав, що Уряд на чолі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком підтримав програму з модернізації та оновлення рухомого складу на 2014 рік. Для цього залучатимуться кошти під державні гарантії у розмірі 12,5 млрд. грн.
«Наразі ведуться переговори щодо купівлі 15 рейкових автобусів для курсування у приміському сполученні. Після проведення випробувань – ми побачимо, які вони в експлуатації – зможемо розміщувати замовлення», – підкреслив Міністр інфраструктури України Максим Бурбак.
За його словами, представлений дизель-поїзд випробовуватимуть на гірських ділянках Карпат.
Як зазначив очільник Крюківського вагонобудівного заводу Володимир Приходько, цей дизель-поїзд – найновіша розробка підприємства. Він може курсувати не лише на приміських, а й на міжрегіональних маршрутах.
Дизель-поїзд, як і швидкісний міжрегіональний двосистемний електропоїз дсерії ЕКр1, має герметичні міжвагонні переходи, систему клімат-контролю зручні крісла і місця та спеціальний підйомник для маломобільних пасажирів.
Максимальна експлуатаційна швидкість дизель-поїзда сягає 140 км/год.
Рухомий склад може бути представлений у 2- та 3-вагонній комплектаціях. Місць для сидіння у поїзді складом із двох вагонів – 153, із 3 вагонів – 269.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас