НБУ визнав «Актив-Банк» проблемним банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визнав «Актив-Банк» проблемним банком

Кредит&Депозит
1104
Власники банку спільно з правлінням розробляють зараз програму фінансового оздоровлення, яка найближчим часом розглядатиметься в НБУ.
Національний банк України за результатами проведеної перевірки «Актив-Банку» відніс банк до категорії проблемних, повідомив сьогодні заступник директора генерального департаменту банківського нагляду НБУ Костянтин Раєвський.
За його словами, в банку була проведена перевірка. «За результатами цієї перевірки банк віднесений до категорії проблемних банків», – сказав Раєвський, звертаючись до вкладників банку, які зібралися під будівлею НБУ з вимогою до керівництва регулятора звернути увагу на факти невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками з виплати вкладів та відсотків за ними.
Як зазначив представник Нацбанку, проблеми банку можна вирішити. «Власники банку спільно з правлінням розробляють зараз програму фінансового оздоровлення, яка найближчим часом розглядатиметься в НБУ», – додав Раєвський. За його словами, після затвердження програми, яка передбачає фінансову участь власників банку, можливе надання стабілізаційного кредиту або рефінансування від Нацбанку.
«Ви отримаєте ваші кошти в будь-якому випадку. Якщо це в межах 200 тис. грн, ви отримаєте їх обов’язково, адже якщо навіть банк буде визнаний неплатоспроможним, його негайно передадуть до Фонду гарантування вкладів», – резюмував Раєвський.
Довідка. «Актив-Банк» (м. Київ) працює на ринку України з 2001 року і входить до групи середніх фінустанов.
За інформацією на сайті банку, його основним власником є ​​фінансова компанія «Актив Фінанс Груп», що володіє 97,0990% акцій банку. За інформацією в деяких ЗМІ, раніше контрольний пакет акцій банку належав братам Андрію та Сергію Клюєвим, а в результаті продажу банку в кінці минулого року основним акціонером став член спостережної ради «Ощадбанку» Данило Волинець.
23 червня банк повідомив про намір збільшити статутний капітал на 75,8%, або на 237 млн ​​грн, шляхом додаткового випуску акцій, а також про плани залучити 150 млн грн на умовах субординованої позики.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас