У РФ за репост або лайк можна буде отримати до 5 років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ за репост або лайк можна буде отримати до 5 років в'язниці

Кримінал
2532
Депутати Держдуми проголосували за “антитерористичні” поправки до Кримінального кодексу РФ в третьому, остаточному читанні. У російське законодавство введені покарання за “надання або збір коштів або надання фінансових послуг, завідомо призначених для фінансування організації, підготовки і вчинення хоча б одного із злочинів екстремістської спрямованості або для забезпечення діяльності екстремістського співтовариства або екстремістської організації”.
Покарання за фінансування угруповань екстремістської спрямованості передбачає: штрафи від 300 тисяч до 500 тисяч рублів; позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років; обов’язкові роботи на термін до 200 годин; виправні роботи на термін від одного року до двох років; позбавлення волі на термін до трьох років. Якщо злочин буде скоєно з використанням службового становища, максимальне покарання складе шість років в’язниці.
Держдума РФ також посилила заходи з контролю за користувацьким контентом. Поширення у всесвітній мережі екстремістської інформації прирівняно до кримінально-караної діяльності – достатньо поставити лайк або зробити репост якогось подібного матеріалу. За публічні заклики до екстремізму в інтернеті передбачено покарання у вигляді примусових робіт або позбавлення волі до п’яти років.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас