Бойовики пограбували одну з найбільших шахт Ахметова на 10 млн грн і викрали двох менеджерів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойовики пограбували одну з найбільших шахт Ахметова на 10 млн грн і викрали двох менеджерів - ЗМІ

Кримінал
6223
Озброєні бойовики ДНР пограбували шахту “Комсомолець Донбасу” в Кіровському Донецької області на 10 млн гривень. Про це “Острову” повідомило джерело в правоохоронних органах. За словами співрозмовника “Острова”, в гаражі і на автостоянці бойовики вилучили майже весь автопарк шахти.
“Збройними людьми було викрадено 17 автомобілів підприємства на суму 10 млн. гривень. Серед них 10 КрАЗів, призначених для перевезення вугілля, 5 легкових авто ГАЗ, Toyota Lexus і Daewoo Lanos. Бойовики також забрали зброю і бронежилети міліціонерів, які охороняли адмінбудівлю. Потім за допомогою БТР вони вирвали розташований поруч з однією з адміністративних будівель шахти банкомат банку “ПУМБ”, і помістили його на вантажівку”, – розповіло джерело видання.
Крім того, за його словами, в ході пограбування були викрадені директор ПАТ ДТЕК “Комсомолець Донбасу” Єрьомін і його зступник Вашура.
Нагадаємо, в суботу об 11.00 невідомі озброєні люди на БТР і вантажівці з символікою ДНР увірвалися на територію ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу (м. Кіровське, Шахтарський район). Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі обличчям вниз, вилучили мобільні телефони, повідомляє прес-служба ДТЕК.
На цей момент в шахті перебувало 700 осіб.
Частина представників ДНР, погрожуючи зброєю керівництву шахти, вимагали гроші і транспорт. “Оскільки готівкові кошти на шахті були відсутні, ДНРівці проникли в гараж і на автостоянку. Загалом вилучено майже весь автопарк шахти: 13 КрАЗів для перевезення гірської породи, 5 автомобілів ГАЗ Газель і 4 легкових автомобілі. Також загарбники розкрили два банкомати, що знаходилися на території шахти”, – йдеться в повідомленні компанії.
Інша частина збройних ДНРівців заблокувала дорогу до шахти, через що на роботу не змогла потрапити друга зміна шахтарів, близько 800 осіб. Люди спробували пройти через кордон озброєних людей, але ДНРівці відкрили стрілянину.
“Люди в м. Кіровське і на шахті дуже налякані діями загарбників, переживають про забезпечення безпеки роботи підприємства. Шахтарі першої зміни, що перебували у момент інциденту під землею, і життя яких в цей момент було у небезпеці – вкрай обурені діями загарбників. Вони збираються провести мітинг проти дій ДНР”, – повідомляють в ДТЕК.
Як вказують у компанії, це далеко не перше збройне захоплення вугільного підприємства представниками ДНР на території Донецької області. Але це був збройний напад на одну з найбільших шахт, яка одночасно є надкатегорійною за газовістю. “На таких шахтах будь-яка стрілянина, будь-який вогонь, будь-яка нестабільність – це загроза життю шахтарів. Одноразово в шахті працюють близько 700 людей. Будь-який вибух на поверхні, збій в електропостачанні міг би призвести до страшної трагедії”, – сказав директор з вугілля і збагачення ДТЕК Андрій Смірнов.
Повторення подібних дій призведе до зупинки шахти, відсутності поставок вугілля на електростанції і руйнування енергосистеми країни, повідомляють в ДТЕК.
За матеріалами:
ОстроВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас