Рідний брат президента Румунії арештований за підозрою в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рідний брат президента Румунії арештований за підозрою в корупції

Кримінал
216
У Румунії за підозрою в корупції арештований рідний брат президента Траяна Бесеску.
«Мірча Бесеску арештований в рамках кримінальної справи про підкуп суддів і прокурорів з метою винесення сприятливого судового вироку щодо кримінального авторитета Санду Ангела», – повідомили 20 червня журналістам у Національному антикорупційному управлінні. Там уточнили, що рішення про його арешт було ухвалене після того, як на початку цього тижня місцеві ЗМІ оприлюднили відеозапис, зроблений за допомогою прихованої камери, на якій брат глави Румунії обіцяє за винагороду сприяти звільненню з в’язниці злодія в законі на прізвисько Ангел, засудженого за вбивство. Як свідчить відеозапис, він планував використовувати для цього вплив глави держави на голову Вищої судової касаційної палати Румунії.
Факт угоди з братом президента підтвердили сам Ангел і його родичі.
Скандал отримав блискавичний розвиток – прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта заявив, що президент «як керівник європейської країни в подібній ситуації повинен подати у відставку». Він попередив, що у разі, якщо факти причетності до скандалу глави держави будуть доведені, то депутати від правлячої коаліції ініціюють в парламенті імпічмент (процедуру усунення від посади – ред.).
Траян Бесеску йти у відставку відмовився. Він виступив із заявою, в якій підкреслив, що «ніколи не обговорював з братом питання, пов’язані з процесом над Ангелом».
Це вже не перший скандал в Румунії, пов’язаний з корупцією у вищих ешелонах влади. За останні два роки на лаві підсудних опинилися колишній прем’єр, декілька міністрів, а також десятки високопоставлених представників юстиції та правоохоронних органів. Євросоюз продовжує висловлювати занепокоєння у зв’язку з нездатністю влади Румунії покласти край корупції. Саме з цієї причини цій країні поки що закритий шлях до безвізової Шенгенської зони.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас