Росія в Криму намагається збирати плату за кредити з позичальників Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія в Криму намагається збирати плату за кредити з позичальників Ощадбанку

Кредит&Депозит
1603
Державний ощадний банк України (Ощадбанк) застерігає своїх кримських позичальників від перерахування плати за кредитом Автономній некомерційній організації “Фонд захисту вкладників” (РФ), повідомив банк у прес-релізі.
“Банк застерігає своїх позичальників від виконання зобов’язань за кредитами Ощадбанку на користь будь-яких третіх осіб, в тому числі на користь Автономної некомерційної організації “Фонд захисту вкладників” (115114, Москва, вул. Летніковська, б.10, будова 4, ОГРН – 1147799005420), а також підписання будь-яких документів про зміну кредитора”, йдеться в повідомленні.
За повідомленням, такі дії банк буде класифікувати як порушення чинного законодавства та умов договору, що призведе до негативних наслідків і відповідальності позичальника як сторони договору.
Водночас Ощадбанк не здійснюватиме поступку права вимоги за відповідними договорами без повідомлення про це позичальників, говориться в повідомленні.
Банк також повідомив про готовність розглянути питання щодо реструктуризації заборгованості кримських позичальників після звернення позичальника або його представника до будь-якої установи Ощадбанку на материковій частині України.
Як повідомлялося, окупаційна влада Криму в червні передала майно Ощадбанку на території півострова в довірче управління Автономній некомерційній організації “Фонд захисту вкладників”.
Разом з тим, як заявив у своєму блозі голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, на сьогодні активи і майно Ощадбанку в Криму “у рейдерський спосіб захоплено окупантами”: сума збитку вимірюється мільярдами гривень.
За його словами, Ощадбанк документує всі протиправні дії і вимагатиме справедливої ​​компенсації у суперечці України проти Російської Федерації з питань, пов’язаних з окупацією Криму.
Як повідомлялося, Національний банк України заборонив банкам України здійснювати діяльність в Криму до завершення російської окупації.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є ​​держава.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2014 року за розміром загальних активів він посідає 2-е місце (110,757 млрд грн) серед 181 діючого в країні банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас