Голосний сканадал: чиновники незаконно ввезли в Україну ліки майже на $1 млрд - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голосний сканадал: чиновники незаконно ввезли в Україну ліки майже на $1 млрд - МВС

Кримінал
1674
Під прикриттям посадових осіб Держлікслужби та митниці на фармацевтичний ринок України потрапило близько 125 найменувань лікарських засобів сумнівної якості.
Міліція викрила посадових осіб, які незаконно, протягом року, ввезли в Україну лікарські засоби сумнівної якості на 1 мільярд доларів.
Про це повідомив начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний, передає прес-служба відомства в п’ятницю, 20 червня.
За даними Пісного, майже за рік зловмисники, під прикриттям посадових осіб Держлікслужби та митниці, здійснили понад 3000 операцій.
В результаті чого на фармацевтичний ринок України потрапило близько 125 найменувань лікарських засобів без висновків щодо їх якості.
У МВС повідомили, що зберігання і подальша реалізація ввезених лікарських засобів здійснювалася одним з приватних підприємств із складських приміщень, не пристосованих для їх зберігання.
За словами Пісного, внаслідок такої незаконної діяльності державі було завдано збитків на 1 мільярд доларів США.
За цим фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас