Як Янукович і Росія готували анексію Криму - версія СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Янукович і Росія готували анексію Криму - версія СБУ

Казна та Політика
11328
Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що в структурі української спецслужби з грудня 2013 року і до кінця лютого 2014-го працювали три групи високопоставлених співробітників ФСБ Росії.
“Протягом цих місяців вся сучасна зброя, особисті справи, архіви – все, на чому базується професійна спецслужба, було вивезено до Сімферополя. Останніми роками підрозділи, які покликані захищати українську державу, були наповнені російською агентурою і планували розгін Майдану, розстріл людей. Більше того, керівництво департаменту захисту державності, інші високопоставлені генерали СБУ в лютому 2014 року вдень і вночі злочинно планували це в одному з приміщень СБУ в центрі міста”, – сказав Наливайченко в інтерв’ю виданню “День”, оприлюдненому в п’ятницю вранці.
За словами голови спецслужби, все це свідчить про те, що керівництво Росії разом з екс-президентом Віктором Януковичем “планомірно і давно готувалися до анексії Криму і подій, які відбуваються сьогодні на Донбасі”.
“Уже в березні цього року ми виявили на території Луганської та Донецької областей сепаратистські організації, які насправді є диверсійними групами, мали свою ідеологію, фінансування і навіть склади зі зброєю. Вербували найманців і переправляли на нашу територію зброю, в тому числі ПЗРК, осередки КПУ, колишній міністр внутрішніх справ і колишній керівник СБУ. А колишній командувач внутрішніх військ взагалі займався мобілізацією найманців на території Ростовської області в Росії”, – додав Наливайченко.
Разом з тим, глава спецслужби зазначив, що ціною зусиль, передусім простих співробітників СБУ, “окремі напрямки врятовані”.
“Нові співробітники професійно виконують свої функції. Звичайно, я не можу сказати, що служба вже на 100% інша, але, наприклад, контррозвідка і захист державності – це підрозділи, на які ми можемо покладатися”, – переконаний Наливайченко.
При цьому він зазначив, що зараз військова контррозвідка орієнтована виключно на протидію проникненню противника у військове керівництво, в штаб антитерористичної операції.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас