ЦБ Швейцарії зберіг "стелю" курсу франка до євро, підвищив прогноз інфляції на 2014р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Швейцарії зберіг "стелю" курсу франка до євро, підвищив прогноз інфляції на 2014р.

Валюта
305
Швейцарський національний банк (ШНБ, центробанк країни) за підсумками засідання в четвер зберіг “стелю” курсу швейцарського франка до євро, введений в 2011 році, на рівні в 1,2 франка за євро.
Збереження “стелі” є “вірним інструментом” для стримування підвищуючого тиску на курс франка, йдеться в повідомленні ЦБ.
Центробанк також залишив ключову відсоткову ставку в діапазоні від нуля до 0,25% річних, що збіглося з очікуваннями експертів.
ШНБ ввів “стелю” у вересні 2011 року, коли курс франка практично зрівнявся з євро. На думку керівництва швейцарського ЦБ, без введення цього заходу економіка країни могла б опинитися у важкій рецесії.
Центробанк підвищив прогноз інфляції в Швейцарії на 2014 рік до 0,1% з 0%. За оцінками експертів ЦБ, в 2015 році середній рівень інфляції становитиме 0,3%, а не 0,4%, як очікувалося в березні, в 2016 році – 0,9%.
“Ми не бачимо сигналів інфляційних ризиків в Швейцарії в осяжному майбутньому”, – йдеться в заяві ШНБ.
Центробанк зберіг прогноз зростання ВВП Швейцарії на поточний рік на рівні 2%, зазначивши, що очікує продовження помірного відновлення економіки до кінця цього року.
Тим не менш, в ЦБ відзначають, що “глобальні темпи відновлення економіки залишаються нестійкі”, і суттєві знижувальні ризики зберігаються.
“Світова економіка повинна зміцнитися в наступні кілька кварталів, проте динаміка залишається стриманою за історичними стандартами”, – йдеться в повідомленні ШНБ.
Центробанк також зазначив, що швейцарські банки, у тому числі UBS AG і Credit Suisse Group AG, досягли значного прогресу в поліпшенні капіталу і показників левереджа.
Напередодні уряд Швейцарії знизив прогнози зростання економіки країни на 2014 і 2015 рік – відповідно до 2% з 2,2% і до 2,6% з 2,7%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас