Введена кримінальна відповідальність за фінансування сепаратизму в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введена кримінальна відповідальність за фінансування сепаратизму в Україні

Казна та Політика
547
Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за фінансування сепаратизму.
За законопроект № 4822 за основу і в цілому проголосували 238 депутатів при мінімально необхідних 226. Відповідні зміни будуть внесені до Кримінального кодексу.
У законі буде передбачено покарання за фінансування дій, вчинених з метою незаконної зміни меж території або державного кордону України, у вигляді позбавлення волі строком 3-5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 2 років і конфіскацією майна.
За фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади передбачено від 5 до 7 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 2 років і конфіскацією майна.
При фінансуванні протиправних дій повторно або у великому розмірі (більш ніж 6 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 102 тис. гривень) передбачено ув’язнення від 6 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років з конфіскацією майна.
За повторне фінансування в особливо великому розмірі (більше 18 тис. неоподатковуваних мінімумів – 306 тис. гривень) – від 9 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років з конфіскацією майна.
При цьому винні у вчиненні таких дій, крім керівника групи, можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності при добровільній здачі правоохоронним органам до пред’явлення їм підозри у вчиненні злочину.
Як повідомляли Ukranews, СБУ заявляє, що сепаратистські акції і зіткнення в Одесі 2 травня були профінансовані колишнім першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим і екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком.
СБУ розслідує фінансування сепаратистів у східних областях дочірньою фінустановою одного з російських банків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас