Рада звільнила голову Фонду держмайна - він залишався на посаді з часів Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада звільнила голову Фонду держмайна - він залишався на посаді з часів Януковича

Казна та Політика
523
Верховна Рада підтримала подання прем’єр-міністра про звільнення Олександра Рябченка з посади голови Фонду державного майна.
Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, за звільнення О.Рябченка проголосували 320 народних депутатів з 387 зареєстрованих у залі.
Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив про наявність кандидатури на пост голови приватизаційного відомства, хоча відповідне подання відсутнє на сайті Ради.
За його словами, лідери фракцій вимагають проведення консультацій з претендентом на посаду голови ФДМ, тому питання призначення на цю посаду планується розглянути наступного тижня.
Як повідомлялося, О.Рябченко був затверджений на посаді керівника ФДМ Верховною Радою навесні 2010 року після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах.
Після того, як В.Янукович залишив країну 22 лютого цього року, було відновлено дію Конституції 2004 року і призначено новий уряд, кадрові зміни обходили стороною Фонд держмайна. О.Рябченко віддав розпорядження тимчасово призупинити всі великі приватизаційні продажі.
Лише наприкінці травня Кабмін призначив першим заступником голови ФДМ Дмитра Парфененка, який керував цим відомством на посаді виконуючого обов’язки з кінця 2008 року до березня 2010 року під час прем’єрства Юлії Тимошенко.
Одночасно уряд звільнив з посади першого заступника голови Фонду за порушення присяги держслужбовця Євгенія Іванова, який обіймав її з квітня 2010 року, а раніше очолював управління спільного інвестування Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).
До відновлення Конституції 2004 року і відповідно до закону про ФДМ, голову Фонду призначав і звільняв президент за згодою Верховної Ради. Глава держави також призначав заступників голови ФДМ за поданням прем’єра і звільняв їх. За Конституцією 2004 року голову ФДМ призначає Верховна Рада за поданням прем’єр-міністра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас