Генпрокуратура розслідує справу про розкрадання чиновниками МОЗ, в тому числі екс-міністром, більш ніж 340 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура розслідує справу про розкрадання чиновниками МОЗ, в тому числі екс-міністром, більш ніж 340 млн грн

Кримінал
445
Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання в 2011-2013 рр. державних коштів посадовими особами Міністерства охорони здоров’я, в тому числі особисто екс-головою відомства.
Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.
За даними Головного слідчого управління Генпрокуратури, мова йде про розкрадання 63,5 млн грн при здійсненні протягом 2011-2013 рр. закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення та обладнання за суттєво завищеними цінами, а також коштів на суму 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів виробництва ПрАТ “Індар”.
Крім того, Головне управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури розпочало кримінальне провадження за фактом вчинення посадовими особами МОЗ кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Так, в ході прокурорської перевірки встановлено, що посадові особи умисно, всупереч забороні Державної служби України з лікарських засобів на реалізацію, зберігання та застосування імунобіологічних препаратів, безпідставно перерахували фірмі бюджетні кошти на загальну суму 6,4 млн грн.
Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва.
У прес-службі Генпрокуратури нагадали, що за результатами перевірок, проведених Генпрокуратурою, розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб ПрАТ “Індар”, які навмисне протиправно завищили ціни на лікарські засоби, які закуповуються Міністерством охорони здоров’я, що спричинило збитки державі на суму 3,3 млн грн.
У повідомленні не вказано прізвище екс-голови МОЗ, який фігурує в цій справі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас