Під Червоним Лиманом триває активна стадія АТО: бойовики відмовилися здати зброю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під Червоним Лиманом триває активна стадія АТО: бойовики відмовилися здати зброю

Кримінал
3188
Українські військовослужбовці запропонували членам незаконних збройних формувань у Червоному Лимані в ніч на четвер скласти зброю, проте бойовики відмовилися, повідомив керівник групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук.
“Вночі в районі, де зосередилися сили терористів, були розкидані листівки, в яких сили АТО пропонували бойовикам скласти зброю. В ультиматумі, пред’явленому терористам, відповідно до мирного плану президента України, пропонувалося скласти зброю і гарантувалося об’єктивне розслідування на предмет вчинення злочинів по відношенню до кожного з бойовиків. Тим терористам, хто не заплямував себе кров’ю, гарантувалася свобода і безпека”, – написав він на своїй сторінці в Facebook в четвер.
“Терористи відмовилися виконати умови ультиматуму. Отримавши відмову виконати вимоги, сили АТО перейшли до активних дій”, – додав він.
За словами керівника групи інформування з АТО Владислава Селезньова, вночі українські силовики розкидали листівки з ультиматумом – скласти зброю, в разі відмови вони будуть знищені. Бойовики відмовилися роззброїтися, тому сили АТО зміцнюють свої позиції з метою заблокувати противника.
Крім того, Селезньов поінформував, що в ніч на четвер бойовики знов намагалися прорвати оточення навколо Слов’янська (Донецька обл.), періодично обстрілюючи блокпости українських силовиків. За словами керівника групи інформування з АТО, українські військовослужбовці утримують свої позиції, бойовикам прорватися не вдалося.
За інформацією, минулої ночі втрат серед українських силовиків немає, серед бойовиків – суттєві втрати, проте цифри Селезньов не уточнив.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас