На зміцнення кордону України потрібно 10 млрд - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На зміцнення кордону України потрібно 10 млрд - нардеп

Казна та Політика
1911
Нормально зміцнити кордон Україна зможе мінімум за три роки, і на це знадобиться багато грошей. Про це в коментарі “Сегодня” заявив екс-заступник голови СБУ і нардеп Геннадій Москаль.
“Зміцнення кордону забере дуже тривалий час. Там 2000 км протяжність. Так, щоб зробити це добре, потрібно роки три витратити. Але час тут не головне. Потрібні гроші, це не мільярд, не два, не три, це мінімум, думаю, 10 млрд грн мінімум, – сказав він нам. – А казна порожня. Це потрібно проводити секвестр бюджету, і у когось щось віднімати. Україна сама не потягне, потрібна допомога Європи”.
“Є ще такий варіант: демонтувати кордон на заході і перенести на схід – на заході там є і тепловізори, і приховані погранпости, кордон ще залишився від СРСР. Але Європа може на це не піти. Це було б дуже дешево, і зайняло б півроку , – зазначив депутат. – А те, що робиться зараз: рови, канали, добровольці з місцевого населення навіть можуть допомогти їх рити – це художня самодіяльність, адже навіть на моток колючого дроту потрібні гроші”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас