Як МВФ штовхає ЄЦБ на повномасштабне QE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як МВФ штовхає ЄЦБ на повномасштабне QE

Світ
817
Міжнародний валютний фонд звернеться до Європейського центрального банку з рекомендацією активізувати зусилля щодо запобігання дефляції за допомогою заходів, що включають купівлю державних облігацій, повідомляють джерела, знайомі зі справою.
Рекомендації, викладені на двох сторінках у кінці звіту МВФ про економічну ситуацію в єврозоні, відповідають попереднім закликам фонду до ЄЦБ прискорити монетарне пом’якшення для стимулювання зростання.
Однак рекомендації будуть опубліковані вперше, відколи президент ЄЦБ Маріо Драгі натякнув про можливе кількісне пом’якшення, подібне до того, яке проводиться Федеральною резервною системою США. Тоді Драгі заявив, що європейський регулятор зробить подальші кроки, після того як він знизив базову відсоткову ставку за кредитами на 10 б. п. (+0,25%) до 0,15%, встановивши новий рекорд.
“У документі, призначеному для ЄЦБ, міститимуться більш жорсткі рекомендації порівняно з ранніми закликами до європейського регулятору, – відзначило джерело. – У ньому не згадується кількісне пом’якшення, але йдеться про програму купівлі державних бондів”.
Раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що найбільшим центробанкам світу, очевидно, слід звертати увагу на фінансову стабільність поряд з традиційним завданням щодо забезпечення низьких темпів інфляції, зберігаючи співпрацю один з одним.
Низка світових центробанків зазвичай таргетують зростання споживчих цін на рівні “приблизно 2%”. Зменшення темпів зростання інфляції значно нижче за цей рівень, тому власникам будинків складніше фінансувати борг, компанії зменшують обсяги видатків та інвестицій.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас