Українсько-російська ракета-носій "Дніпро" планує сьогодні виведе на орбіту 33 супутника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українсько-російська ракета-носій "Дніпро" планує сьогодні виведе на орбіту 33 супутника

Технології&Авто
1250
Українсько-російська ракета-носій “Дніпро” (вона ж – “Сатана”) планує сьогодні вночі вивести на орбіту 33 супутника різних країн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міжнародної космічної компанії “Космотрас”, що управляє проектом.
“Дата пуску ракети РС-20 з групою космічних апаратів за програмою “Дніпро” призначена в ніч з 19 на 20 червня 2014 року, 01 год 11 хв 11 сек. за місцевим чосом в Ясному”, – наголошується в повідомленні.
Основним корисним навантаженням на зазначеному пуску є космічний апарат середнього дозволу “КазЕОСат” (Казахстан). Крім нього у запуску беруть участь КА “Деймос-2” (Іспанія), “ТаблетСат-Аврора” (Росія), “Персеус-М-1 та -2” (Росія, США), “Ходоеші-3 та -4” (Японія), “Саудисат-4” (Саудівська Аравія) та інші малі КА, а також контейнери “КвадПак” з КА “КубСат”.
Всього в цьому пуску планується вивести на орбіту 33 космічних апарата для замовників з 17 країн, включаючи Росію.
Зараз проводяться заключні перевірки з підготовки ракети-носія з встановленими на неї космічними апаратами до пуску.
Нагадаємо, кооперацією підприємств Росії та України, у взаємодії з Міністерством оборони Росії і космічними агентствами Росії та України протягом 1992-2003 років була створена ракетно-космічна система “Дніпро” для запусків космічних апаратів на базі технології ліквідованих стратегічних ракет РС-20 (вони ж – “Дніпро”, вони в класифікації країн НАТО – SS-18 Satan (“Сатана”)).
Міжнародна космічна компанія “Космотрас” (Закрите акціонерне товариство) заснована відповідно до російського законодавства в 1997 році. Офіс компанії розташований у Москві.
Основна діяльність МКК “Космотрас” пов’язана з реалізацією програм Російської Федерації з утилізації міжконтинентальних балістичних ракет РС-20, що виводяться з експлуатації і використовуються в пусковий системі “Дніпро” для запуску на навколоземну орбіту космічних апаратів.
Акціонери МКК “Космотрас” – провідні наукові організації та виробничі підприємства Росії та України, що створили під керівництвом МКК “Космотрас” пускову систему “Дніпро” і здійснюють гарантійний і авторський нагляд в процесі її експлуатації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас