Керувати НБУ вперше в історії буде жінка, вирішити проблему з валютним курсом в Україні можна було протягом місяця - підсумки дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керувати НБУ вперше в історії буде жінка, вирішити проблему з валютним курсом в Україні можна було протягом місяця - підсумки дня

2829
Вирішити проблему з валютним курсом в Україні можна було протягом місяця
Передбачити, на якій максимальній позначці зупиниться курс долара, зараз неможливо. Про це під час прес-конференції розповів президент Асоціації українських банкірів Олександр Сугоняко. Але на думку експерта, за бажання впоратися з проблемою курсу можна було за місяць. “У нас є час як мінімум до кінця цього року, коли поточний рахунок платіжного балансу не буде особливо турбувати курс. Наприклад, в 2013 році для того, щоб перекрити дефіцит платіжного балансу в 16 млрд. дол. треба було позичати. Можливо, в 2014 році буде 1-2 мільярди, які належить для цього знайти – але це не та сума, яка буде впливати. Тобто, з точки зору поточного рахунку платіжного балансу – ситуація нормальна”, – зазначив Сугоняко.
Керувати НБУ вперше в історії буде жінка
Президент України пропонує звільнити голову Національного банку України (НБУ) Степана Кубіва. Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті 18 червня за № 4112а. Замість нього Президент України пропонує парламенту призначити головою Національного банку України (НБУ) Валерію Гонтарєву. Відповідний проект постанови зареєстрований у парламенті в середу під № 4114а.
Фінрозвідка виявила, що пов’язані з Януковичем 42 компанії вивели з України 16 млрд грн
Протягом 2010-2013 років 42 компанії, які напряму пов’язані з Віктором Януковичем та його оточенням, через рахунки, відкриті в банках однієї з держав, вивели з України 16 млрд грн. Про це сьогодні заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. “Я отримав доповідь фінансової розвідки – це служба фінансового моніторингу – за тримісячною роботою, яка проводилася в закритому режимі”, – сказав прем’єр.
Угода про Асоціацію з ЄС технічно повністю готова до підписання – МЗС
Угода про асоціацію (СА) з між Україною та Європейським Союзом (ЄС) технічно повністю готова до підписання. Про це сьогодні на засіданні парламентського комітету з європейської інтеграції повідомила заступник міністра закордонних справ Наталя Галібаренко.
Японія пообіцяла фінансово підтримати Україну
Японія фінансово підтримає Україну, а також надасть їй людські ресурси. Про це заявив міністр закордонних справ Японії Фуміо Кішіда, передає прес-служба МЗС Японії. “У майбутньому, як і в минулому, Японія продовжить підтримувати як у фінансовому плані, так і в плані людських ресурсів”, – сказав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас