Питання на 30 тис. га: ГПУ проводить розслідування про заволодіння Януковичем земельними ділянками в Сухолуччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання на 30 тис. га: ГПУ проводить розслідування про заволодіння Януковичем земельними ділянками в Сухолуччі

Казна та Політика
597
Колишнього чиновника Едуарда Ставицького підозрюють у причетності до незаконного виведення з державної власності будівель комплексу відпочинку Пуща Водиця. Про це під час прес-конференції сказав в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький.
ГПУ проводиться досудове розслідування за фактом заволодіння колишнім Президентом України Януковичем та іншими особами земельними ділянками площею 136 гектарів в урочищі Межигір’я і понад 30 тис. га в селі Сухолуччя, які були власністю держави. Під час досудового слідства встановлено, що протягом 2007 року до 2010 року на підставі розпорядження тодішнього прем’єр-міністра Януковича і відповідно до рішень інших колишніх чиновників, у тому числі голови правління НАК Надра України Ставицького, з державної власності були незаконно вилучені будівля та споруди комплексу відпочинку Пуща Водиця, а також землі рекреаційного призначення”, – сказав О.Махніцький.
Крім того, повідомив керівник ГПУ, в 2007 році на підставі рішень тодішнього прем’єра Януковича та інших посадових осіб з держвласності незаконно були вилучені землі лісового фонду площею 17 гектарів вартістю понад 100 млн грн.
Що стосується Е.Ставицького, то О.Махніцький повідомив, що ведеться розслідування його дій, направлених на особисте збагачення протягом 2007 – 14 років. Йому оголошено про підозру і його оголосили в розшук. О.Махніцький нагадав, що під час обшуку в квартирі Ставицького було вилучено майже 5 млн доларів, майже 50 кг золота і коштовності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас