Перший швидкісний поїзд Крюківського вагонзаводу відправлений "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший швидкісний поїзд Крюківського вагонзаводу відправлений "Укрзалізниці"

Казна та Політика
2584
Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Кременчук Полтавської області) відправив на адресу Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) перший міжрегіональний швидкісний поїзд ЕКр1. Про це повідомили в прес-службі КВБЗ.
“Один із закуплених “Укрзалізницею” поїздів вже в Києві”, – відзначили в прес-службі, додавши, що питання оплати за поставлені поїзди остаточно не вирішене. “Цього ми коментувати поки не можемо”, – говорять в КВБЗ.
Нагадаємо, рік тому екс-прем’єр-міністр Микола Азаров доручив міністерствам придбати два швидкісні електропоїзди виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. Зараз побудовано два, однак більше року “Укрзалізниця” не могла купити їх або ж отримати за іншою фінансовою схемою і поставити поїзди на маршрути.
Потяги ЕКр1 складаються з дев’яти вагонів, можуть розвивати швидкість 160-200 км/год. Електропоїзд має вагони першого, другого і туристичного класів і може перевозити 609 пасажирів.
Перший рейс поїзда ЕКр1 має відбутися у четвер, 19 червня, з Києва до Львова. Крім того, вже відкрито продаж квитків у напрямку Київ-Одеса, де також буде використовуватися цей рухомий склад.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас