IFC допоможе українським виробникам вийти на європейський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFC допоможе українським виробникам вийти на європейський ринок

Аграрний ринок
486
IFC допомагатиме українським виробникам вийти на європейський ринок.
Про це заявила керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні Олена Волошина під час круглого столу “Коли українська молочна продукція потрапить на ринок ЄС?”.
За її словами, IFC допомагає українській владі адаптувати українське законодавство до євронорм з 2010 р. Результат цього помітний вже сьогодні.
Так, за перший квартал 2014 року частка експорту України до країн ЄС склала 34% проти 28,5% за аналогічний період минулого року. При цьому, за словами фінансиста, побачити великі зрушення можна буде, якщо в парламенті приймуть пакет законів щодо якості та безпеки харчової продукції.
Без них ЄС не видасть Україні дозволу на експорт значної частини продукції, хоча за параметрами виробництва і якістю продукції поставки можна було б значно збільшити.
Крім того, вона розповіла, що з кінця червня IFC починає проводити навчальні семінари для фахівців приватних підприємств харчового сектора, зокрема молочного, та інспекторів Держветфітослужби, щоб вони мали однакове розуміння перевірок DG SANCO і того, що саме треба покращити в сфері безпеки харчової продукції.
“Будемо робити спеціальні чек-листи, які необхідні для проведення інспекцій підприємств. Свого часу такі чек-листи були зроблені для нашого клієнта МХП, який сьогодні успішно експортує курятину в ЄС”, – додала Олена Волошина.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас