Газпром вже прогнозує "продовження аварій" на українських газопроводах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром вже прогнозує "продовження аварій" на українських газопроводах

Енергетика
1760
Російський газовий монополіст компанія “Газпром” прогнозує подальші аварії в українській газотранспортній системі. Про це на прес-конференції в Москві заявив заступник голови правління ВАТ “Газпром”, член Ради директорів ВАТ “Газпром” Віталій Маркелов.
“Газотранспортна система створювалася як єдина система. Ми значні кошти вкладали в ремонт і реконструкцію, що не можна сказати про українську сторону. Труба старіє і відповідно відбуваються розриви. Це не єдина аварія, були й інші. Думаю, що вони ще будуть”, – зазначив Маркелов.
Нагадаємо, як повідомила міліція, на газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород” у Полтавській обл. 17 червня о 14:45 відбулося серйозне загоряння: висота полум’я становила 50-100 м, радіус – 200-300 м, дія високих температур – до 1 км.
“Уренгой-Помари-Ужгород” – магістральний експортний газопровід, яким йде газ з Росії до країн Європи.
Співробітники компанії “Укртрансгаз”, оператора зазначеного газопроводу, о 16:15 загасили полум’я.
“Укртрансгаз” запевняє, що надзвичайна ситуація на магістральному газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород” не вплине на транзит газу до країн Європи.
Як повідомляє МВС, транзит газу після вибуху на газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород” здійснюється резервною гілкою в повному обсязі.
МВС розглядає ключовою версією вибуху на “Уренгой-Помари-Ужгород” теракт. При цьому слідче управління МВС розпочало кримінальне провадження за ч.3 ст.292 Кримінального кодексу України – пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів. У разі ж підтвердження ключової версії, як зазначає МВС, справа буде перекваліфікована за статтею тероризм.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пов’язує вибух на магістральному газопроводі “Уренгой-Помари-Ужгород” зі спробами Росії “легітимізувати” Південний потік “в очах Європи”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас