Рада рекомендувала провести демаркацію кордону з Росією і закрити пункти пропуску на українсько-російському кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада рекомендувала провести демаркацію кордону з Росією і закрити пункти пропуску на українсько-російському кордоні

Казна та Політика
1045
Верховна Рада України підтримала в цілому проект постанови № 4048а “Про вжиття заходів для посилення рівня захисту державного кордону”. За відповідне рішення проголосували 261 нардеп.
З фракції “Батьківщина” за цю постанову проголосували 63 депутати, з фракції “УДАР” – 34 депутати, з фракції ВО “Свобода” – 35 нардепів, з групи “Економічний розвиток” – 21 депутат, з групи “Суверенна європейська Україна” – 31 депутат. З позафракційних проголосували 19 депутатів. Водночас з фракції Партії регіонів і КПУ не проголосував жоден депутат.
За словами лідера партії “Свобода” Олега Тягнибока, текст цього проекту постанови подібний до рішення, яке вчора було прийнято на засіданні РНБО.
Зокрема, в постанові Рада рекомендує Кабінету міністрів України протягом місяця після набрання чинності цієї постанови прийняти рішення про призупинення роботи пунктів пропуску через державний кордон уздовж сухопутної ділянки кордону з Російською Федерацією.
Також, за постановою, Кабмін повинен негайно затвердити документи, необхідні для проведення в односторонньому порядку демаркації сухопутної ділянки кордону з Російською Федерацією, яка буде обладнана за прикладом зовнішніх кордонів Європейського союзу.
Також постанова доручає уряду негайно посилити контроль над ділянкою державного кордону з Молдовою в районах межування з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою.
Також Рада рекомендувала Державній прикордонній службі України протягом місяця після набрання чинності цієї постанови розширити штат службовців для більш повного охоплення ділянки державного кордону з Російською Федерацією.
Нагадаємо, вчора народні депутати розглядали цю постанову двічі. Під час першого голосування документ підтримали лише 203 депутати. Тому під час повторного розгляду була внесена поправка, за якою Кабмін може приймати рішення про закриття тих чи інших пунктів пропуску через українсько-російський кордон на свій розсуд, тоді як в початковій редакції проекту передбачалося закриття всіх пунктів пропуску крім пунктів “Юнаківка”, “Грем’яч” і “Хутір-Михайлівський”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас