У Росії зпишуть з юросіб 200 мільярдів боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії зпишуть з юросіб 200 мільярдів боргу

Кредит&Депозит
948
Держдума прийняла в першому читанні законопроект, що дозволяє списати 200 мільярдів рублів безнадійної заборгованості юридичних осіб. Прийняття цього законопроекту дозволить виключити з держреєстру 828 тисяч фактично недіючих організацій.
Проект закону був внесений на розгляд головою комітету з бюджету і податків Андрієм Макаровим. Він зазначав, що механізм судового стягнення недоїмки бюджетних організацій є «неефективним».
Документ скасовує стягнення боргів в судовому порядку з організацій, у яких відкриті особові рахунки у Федеральному казначействі або фінансовому органі суб’єкта РФ. З дати утворення недоїмки має пройти більш ніж п’ять років, щоб виключити необгрунтоване списання боргів. Проте в межах цього терміну вони також можуть бути погашені, якщо у боржника виявиться для цього достатня кількість майна.
Податкові органи зможуть визнати безнадійною до стягнення заборгованість станом на 1 січня 2014 року за організаціями, які мають ознаки недіючої юрособи. Такі організації не повинні в цей момент перебувати в процесі банкрутства. Крім того, відносно них має бути винесена судова постанова про закриття справи у зв’язку з неможливістю стягнути борг.
Такий порядок списання дозволить вирішити проблему зростання заборгованості, яку неможливо стягнути. Також це допоможе «очистити» Єдиний державний реєстр юридичних осіб (ЕГРЮЛ) від фактично недіючих організацій.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас