Альфа-Банк (Україна) готовий продовжити переговори щодо придбання активів банку "Форум" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк (Україна) готовий продовжити переговори щодо придбання активів банку "Форум"

Кредит&Депозит
3495
Альфа-Банк (Україна) готовий продовжити переговори щодо придбання активів банку “Форум” (обидва – Київ), повідомив президент Альфа-Банку (Україна) Олександр Луканов.
“Оскільки прийнято рішення про ліквідацію банку, переговори, які велися минулого тижня Альфа-Банком з приводу купівлі активів і передання зобов’язань банку “Форум”, вже не актуальні. Але, якщо в процесі ліквідації банку “Форум” учасникам ринку буде запропонована можливість придбання активів для мінімізації втрат і врегулювання питання з виплат депозитів вкладникам, Альфа-Банк готовий продовжити переговори”, – сказав А.Луканов агентству “Інтерфакс-Україна”.
Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) 13 червня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку “Форум”. Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 17 червня ухвалила рішення про початок процедури ліквідації банку “Форум” з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов’язань на користь приймаючого банку.
Як повідомлялося, термін повноважень тимчасової адміністрації в банку “Форум” закінчився 13 червня.
Банк “Форум” заснований в 1994 році.
На 1 січня 2014 року “Смарт-Холдинг” володів 98,6764% статутного капіталу банку “Форум” через кіпрську Yernamio Consulting Ltd.
За даними Нацбанку України, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів банк “Форум” посідав 24-е місце (10,404 млрд грн), серед 180 українських банків.
Альфа-Банк (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році, входить до міжнародного консорціуму “Альфа Груп”. Єдиним акціонером банку є АBH Ukraine Limited (Кіпр).
За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2014 року Альфа-Банк посідав 10-е місце (35,773 млрд грн) серед 181 чинного в країні банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас