Україна приступає до односторонньої демаркації кордону з Росією - і будівництву "складних фундаментальних споруд" для її захисту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приступає до односторонньої демаркації кордону з Росією - і будівництву "складних фундаментальних споруд" для її захисту

Казна та Політика
3337
Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення доручити уряду провести односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону у зв’язку з існуючими загрозами національній безпеці, заявляє секретар РНБО Андрій Парубій.
“Доручено Кабінету міністрів України організувати односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону, забезпечити її належне інженерно-технічне облаштування відповідно до сьогоднішніх загрозами національній безпеці”, – заявив Парубій після засідання РНБО в понеділок увечері в Києві.
Крім того, Парубій, доповідаючи про результати засідання, зазначив: “Серед тих рішень слід зазначити будівництво інженерних споруд уздовж нашого кордону і невідкладні заходи для розвідки щодо нейтралізації диверсантів, які проходять на територію України”.
Він підкреслив, що побудова інженерних споруд та демаркація кордону плануються на всіх ділянках українсько-російського кордону, а не тільки на тих ділянках, де проходять бойові дії.
Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів з приводу того, чи йде мова про спорудження стіни на кордоні з РФ, яку запропонував губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, Парубій сказав: “В даному випадку РНБО доручило Кабінету міністрів розробити план і графік зведення відповідних інженерних споруд”.
За його словами, уряд підготує свої пропозиції і план відповідних робіт, після чого буде виділено відповідне фінансування з Державного бюджету України.
“Насправді, до цих пір ми швидкими темпами захищали прикордонну зону ровами і, на жаль, не змогли дійти безпосередньо до Донецька і Луганська. Зараз мова йде про більш складні і більш фундаментальні інженерні споруди, які повинні бути створені Кабінетом міністрів за кошти бюджету і Прикордонною службою повинен бути розроблений проект, як це все буде виглядати”, – сказав Парубій.
Він додав, що президент України Петро Порошенко поставив завдання виконати це доручення в максимально стислі терміни.
Рішення РНБО вводиться в дію указом президента України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас