Силам АТО на Донбасі протистоять 20 тисяч терористів - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Силам АТО на Донбасі протистоять 20 тисяч терористів - РНБО

Казна та Політика
1073
У Донецькій і Луганській областях силам АТО протистоять 15-20 тисяч бойовиків. Половина з них прибули з Росії – це чеченці з Кавказу, російський спецназ, найманці. Ще половина – місцеві, але частина з них мобілізована терористами з мирного населення насильно. Про це повідомив на брифінгу секретар Ради національної безпеки України Андрій Парубій.
За словами Парубія, сили противника значні, багато терористів – з бойовим досвідом і найсучаснішою зброєю, деяких зразків якого немає навіть в українських ЗСУ.
Парубій також повідомив, що в прикордонних районах з боку Російської Федерації біля Луганської та Донецької областей на сьогодні перебувають 16 тисяч російських військових, в Криму – 22 тисячі, у Придністров’ї – до 3,5 тисяч.
Крім того, Парубій сказав, що зараз передчасно говорити про дату закінчення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.
“Можу говорити тільки про те, що президент України поставив завдання, щоб у найкоротший термін були вирішені ці завдання (припинення антитерористичної операції)”, – сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.
За його словами, дату закінчення АТО на сході України не можна назвати ще й тому, що там проводиться “реальна бойова операція”. Секретар РНБО зазначив, що в ході АТО українським військовим доводиться стикатися з великими труднощами: замінованими мостами, дорогами, добре оснащеними блок-постами бойовиків.
Нагадаємо, раніше військовий експерт Дмитро Тимчук заявив, що в Луганській області діють більше чотирьох тисяч бойовиків. Терористичні групи сформовані як з місцевих жителів під управлінням проросійськи налаштованих громадян або представників криміналітету, так і у вигляді підрозділів найманців, що закидаються з Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас