Жахи Іраку: бойовики "Ісламської держави Іраку і Леванти" стратили 1700 іракських солдатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жахи Іраку: бойовики "Ісламської держави Іраку і Леванти" стратили 1700 іракських солдатів

Кримінал
5172
Бойовики з організації «Ісламська держава Іраку і Леванти» (ІГІЛ) оголосили про те, що стратили 1700 солдатів урядових військ, що потрапили до них у полон. Про це повідомляє Associated Press. На підтвердження ісламісти виклали на одному зі своїх сайтів фотографії, на яких видно, як групу чоловіків у цивільному одязі спершу кудись женуть під дулами автоматів, потім везуть у вантажівці; на останній фотографії ці люди лежать на землі з вогнепальними пораненнями в голову.
За словами бойовиків, це солдати-шиїти, що потрапили в полон під час боїв на північному заході Іраку. Багдадські влади поки що не підтверджують цієї інформації. Але, за даними The Wall Street Journal, губернатор провінції Салах-ед-Дін, в якій також орудують ісламісти, Ахмед Абдулла аль-Джібурі повідомив, що бойовики захопили сотні солдатів і курсантів академії ВПС і, швидше за все, розправилися з ними.
На сьогодні іракський уряд повністю втратив контроль над ситуацією на північному заході країни. У ході повномасштабних наступів екстремістам вдалося захопити Мосул, Тікріт, а також деякі населені пункти в провінціях Салах-ед-Дін і Кіркук. Зараз вони просуваються в напрямку Багдада, бої тривають біля міста Самарра. За повідомленням низки ЗМІ, для захисту іракської столиці перекинуті дві тисячі бійців з Ірану.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас