Луганські повстанці розділилися на дві "республіки", нова також оголосила Києву війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луганські повстанці розділилися на дві "республіки", нова також оголосила Києву війну

Кримінал
3616
У місті Лисичанську Луганської області дві групи сепаратистів, що раніше представляли “Луганську народну республіку”, не поділили владу, внаслідок чого місцеві повстанці вигнали з міста представників Луганська і проголосили “Лисичанську народну республіку”.
Хто очолить це новоутворення, поки що не відомо. Водночас війну київській владі представники “Лисичанської народної республіки” вже оголосили – у день проголошення республіки був викрадений місцевий проукраїнський активіст. Наступного дня його відпустили.
Про свої, незалежні від Луганська “республіки”, вже почали замислюватися і в інших містах області.
Місцеве видання informator.lg.ua, посилаючись на місцевих жителів, передає, що повстанці в Лисичанську активізувалися і зміцнюють свої позиції.
Ополченці захопили багатоповерховий будинок ремонтно-налагоджувального управління, яке знаходиться в самому центрі міста, в безпосередній близькості від житлових будинків. Біля входу в будівлю зводять барикади, а на даху розмістили снайперів.
Нагадаємо, 24 травня повідомлялося, що самопроголошені “ЛНР” і “ДНР” підписали документ про об’єднання в складі єдиної держави “Новоросія”. Однак пізніше повстанці спростували цю інформацію.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас