Коломойський запропонував проект укріпленої лінії на 1900 км кордону з Росією - він готовий інвестувати в будівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський запропонував проект укріпленої лінії на 1900 км кордону з Росією - він готовий інвестувати в будівництво

Казна та Політика
9649
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував Верховному Головнокомандувачу Петру Порошенку негайно приступити до будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією на території Донецької, Луганської та Харківської областей.
Інженерний проект та техніко-економічне обгрунтування Дніпропетровська облдержадміністрація передала вчора на затвердження до адміністрації президента. За словами Коломойського: “Мирну Фінляндію від Сталіна врятувала “лінія Маннергейма”. Таку лінію повинна побудувати і Україна, щоб захистити себе від Путіна. Стіна на кордоні Ізраїлю дозволяє ефективно відбивати атаки терористів”.
Проект передбачає встановлення протягом 5-6 місяців суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом.
Підходи до загороди повинні перегороджуватися ровами і колючим дротом як з російського, так і з українського боку, щоб виключити доступ до загороди мирних жителів і тварин. Ширина ровів і глибина повинні забезпечити їхню недоступність для автотранспорту і бронетехніки.
Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами і зборами має бути повністю замінований сигнальними і протипіхотними мінами.
Металевим парканом може бути пропущений електричний струм.
Загорода буде прикриватися мотоманеврувальними групами українських військ, прикордонниками та Нацгвардією. За наявності таких капітальних споруд, збройні сили України зможуть ефективно відсікти терористів від їхніх російських баз, і зупинити приплив найманців, зброї та боєприпасів через кордон.
Вартість встановлення металевої огорожі протяжністю 1920 кілометрів державного кордону становитиме близько 50 мільйонів євро. Загальна вартість інженерних робіт зі створення такої загороди становитиме не більше 100 мільйонів євро. Всі роботи будуть здійснені силами українських підприємств.
Значну частину інженерних робіт зі створення такого загородження вже зараз готовий профінансувати благодійний фонд “Дніпро-1”. За наявності державної фінансової підтримки та прийняття рішення президентом України Петром Порошенком, фонд “Дніпро-1” готовий виконати весь обсяг зазначених робіт та побудувати укріплену лінію державного кордону на території трьох областей протягом 5-6 місяців. Для реалізації проекту необхідно його затвердження Верховним Головнокомандувачем.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас