Для відродження української армії потрібно 7 років та $8,4 млрд. - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для відродження української армії потрібно 7 років та $8,4 млрд. - експерт

1098
Почати відновлення української армії потрібно із затвердження мотиваційного пакету для військовослужбовців, вважає директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.
“Відомо, що людиною на полі бою керує страх і особистий інтерес. Так от, я б почав із особистого інтересу. Потрібно створити мотиваційний пакет для людей у погонах, які там знаходяться, для солдатів та офіцерів. Це і адекватне матеріальне забезпечення, страхування. Не можна, щоб людина за 3 тис. гривень їхала воювати, ризикувати життям. Це і конкретні пільги для сім’ї, на випадок того, якщо людина загине. Має бути розроблений і прийнятий цілий пакет, або на рівні закону, або урядом. Без цього патріотизм буде м’яко кажучи знижуватися”, – переконаний експерт.
“Що стосується страху, то у нас звикли, що не було ніколи особистої відповідальності за дії. І це від керівників найвищої ланки до солдатів. У нас навіть два міністри з колишньої влади зникли кудись, а третій міністр (Михайло Єжель – ред.) знаходиться зараз у якості посла за кордоном. У мене питання – людина, яка не попросила жодної копійки на ремонт техніки і людина за керівництва якої армія протягом двох років була без жодного орієнтиру, вона має право представляти державу закордоном? Таких прикладів багато. Якщо ніхто не відповідає за свої дії, то про яке системне будівництво армії може йти мова?” – додав він.
Аби підняти військову здатність до необхідного рівня, Україні потрібна перш за все політична воля, правонаступництво в оборонному секторі і близько 700 млн-1,2 млрд. доларів щороку витрачених на переозброєння протягом семи років, підсумував експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас