Міжнародна фінансова корпорація IFC інвестує в економіку України близько $400 млн у 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна фінансова корпорація IFC інвестує в економіку України близько $400 млн у 2014 році

Кредит&Депозит
1114
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) має намір в 2014 році інвестувати в проекти в Україні близько 400 млн дол, половина з яких буде направлена на розвиток агробізнесу.
Про це на прес-конференції в четвер повідомив голова регіонального представництва IFC в Україні та в Республіці Білорусь Руфат Алімандаров.
“За планами на майбутнє. Ми вже оголошували з групою Світового банку, що плануємо інвестувати близько 3,5 млрд дол США в економіку України. Це за 2014 календарний рік. Туди також входить частка IFC. Порядок цифр – від 300 до 400 млн дол, – сказав Алімандаров – Агросектор для нас пріоритетний. Тому, думаю, більше половини”.
Також Алімандаров повідомив, що через складну політичну та економічну ситуацію в Україні компанія IFC має намір переорієнтуватися на короткострокове фінансування проектів.
“Ми бачимо сьогодні великий попит в короткостроковому фінансуванні. Тому що існує гостра нестача з ліквідністю, в тому числі в банківському секторі. Якщо раніше ми фокусувалися на більш довгострокові проекти, то сьогодні ми бачимо необхідність у короткостроковому оборотному капіталі”, – зазначив Алімандаров.
Він додав, що IFC готує нові проекти з банками на предмет надання короткострокової ліквідності, щоб ті, у свою чергу, могли надавати оборотний капітал компаніям різних галузей, в тому числі з сільськогосподарського сектора. Алімандаров розраховує, що такі програми будуть запущені в кінці літа – на початку осені поточного року.
Відповідаючи на запитання журналістів, чи розраховує IFC на зміни умов ведення бізнесу в Україні з приходом нового президента і зміною влади, Алімандаров зазначив: “Ми розраховуємо на передбачуваність, послідовну програму. Тому що за останні роки ми бачили багато змін, спроб змін ведення бізнесу, зокрема, в сільському господарстві. Бачили експортні обмеження, чули про плани щодо ринку землі. Тому зараз ми очікуємо на передбачуваність і прозорість. Це перші банальні, але необхідні речі”.
Як повідомлялося, Міжнародна фінансова корпорація в кінці травня заявила про намір надати найбільшому виробникові м’яса птиці в Україні агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” кредит у розмірі 250 млн дол, який буде направлений на розвиток Вінницького птахокомплексу і рефінансування євробондів з погашенням у 2019 році.
ІFC як член групи Світового банку є найбільшим глобальним інститутом розвитку, зосереджує свою діяльність виключно в приватному секторі. У період з 2004 року IFC інвестувала в Україну 2 млрд дол США зі свого рахунку і мобілізувала 760 млн дол США за рахунок інших інвесторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас