Екс-нардеп Лозінський, якого напередодні несподівано відпустили, знову заарештований - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-нардеп Лозінський, якого напередодні несподівано відпустили, знову заарештований - МВС

Казна та Політика
1694
Колишній народний депутат України Віктор Лозинський, що був засуджений раніше за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника і звільнений рішенням суду за станом здоров’я, знову затриманий, повідомляє голова МВС Арсен Аваков.
“Спеціальна група карного розшуку МВС України затримала декілька хвилин тому Віктора Лозинського”, – написав голова МВС Арсен Аваков в Facebook.
Сьогодні ж прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на постанову Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання колишнього народного депутата Віктора Лозинського за станом здоров’я.
Нагадаємо, колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозинський, засуджений за вбивство, 11 червня достроково вийшов з в’язниці за станом здоров’я.
При цьому голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький заперечує причетність його відомства до звільнення засудженого.
Керівник ДПтСУ зауважив, що здоров’я Лозинського оцінювали лікарі, які не мають ніякого відношення до пенітенціарної служби.
Крім того, за його словами, сторону державного обвинувачення в суді підтримав прокурор.
Після цього прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пред’явив вимогу до в.о. генерального прокурора Олега Махницького терміново вжити заходів щодо оскарження рішення Бориспільського міського районного суду Київської області, який звільнив від відбування покарання засудженого за зухвале вбивство Лозинського.
Яценюк також вимагає притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльність яких стало можливим це неправомірне рішення і звільнення.
Прем’єр-міністр також закликав парламентську більшість невідкладно викликати до Верховної Ради в.о. генпрокурора для звіту і очікує рішучих кадрових рішень після розгляду цього інциденту
Раніше в квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.
Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом’якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.
Пізніше Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах іще пом’якшив вирок Лозинському і зменшив покарання до 10 років ув’язнення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас