Чиста пропозиція інвалюти на готівковому ринку збереглася в травні - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиста пропозиція інвалюти на готівковому ринку збереглася в травні - НБУ

Валюта
880
Чиста пропозиція іноземної валюти на готівковому ринку в травні утримується другий місяць поспіль, що дає підстави для стриманого оптимізму щодо перспектив розвитку ситуації, повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ) в середу.
“Сьогодні стан валютного ринку України дає підстави для стриманого оптимізму щодо його подальшої динаміки. Цьому сприяли як тимчасові стабілізаційні заходи НБУ, так і відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом”, – йдеться в повідомленні.
За даними НБУ, українці в травні купили інвалюти на $318,6 млн, а продали на $426,4 млн: чиста пропозиція минулого місяця сягнула $107,8 млн, що на 33% перевищує аналогічний торішній показник ($81 млн).
Банківські вклади фізичних осіб у вільно конвертованій валюті в травні, за даними НБУ, продовжили зменшуватися, сягнувши до початку червня $17,488 млрд.
У повідомленні також нагадується, що в травні НБУ купив на міжбанківському валютному ринку $211,6 млн, але продав $786,4 млн для забезпечення розрахунків за імпортний газ.
Втім, надходження фінансової підтримки з боку міжнародних фінансових організацій забезпечило зростання міжнародних резервів у травні на 25,8%, до $17,899 млрд.
У НБУ також зазначили, що стабілізації ситуації сприяли тимчасові заходи НБУ, що стосуються, насамперед, операцій юридичних осіб та спрямовані на запобігання непродуктивному відтоку капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас