В Україні наполягають на ціні газу для України на рівні 268 доларів - заступник міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні наполягають на ціні газу для України на рівні 268 доларів - заступник міністра

Енергетика
820
Справедлива ціна газу для України повинна становити 268 доларів за тисячу кубометрів. Про це заявив в ефірі “Радіо Свобода” заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Уліда, коментуючи хід російсько-українських газових переговорів за участю Євросоюзу.
“268 доларів за тисячу кубометрів – це саме та ціна, за якою Україна купувала газ. Не можна пояснити, як ціна на газ може змінюватися двічі. Адже є довгострокові угоди, є довгострокове партнерство – ціна на газ не може залежати від певної політичної волі чи ще якихось причин. Переговори зараз тривають і я хочу сказати, що Україна не вимагає для себе ніяких ексклюзивних умов. Просто ми хочемо бачити реальну, економічно обгрунтовану ціну”, – зазначив Вадим Уліда.
Нагадаємо, “Газпром” продовжує наполягати на тому, що Україна до 10 червня 2014 року повинна заплатити 1,454 мільярда за постачання палива в листопаді-грудні 2013 року, а також ще півмільярда за паливо, отримане у квітні-травні цього року. У разі невиконання цієї умови, Москва обіцяє перевести Київ на передоплату постачання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас