Мінфін переглянув червневий графік аукціонів ОВДП на користь короткострокових паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін переглянув червневий графік аукціонів ОВДП на користь короткострокових паперів

Фондовий ринок
83
Міністерство фінансів України у вівторок проведе аукціони з розміщення три- і шестимісячних, а також дворічних гривневих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), тоді як раніше планувало продавати цього дня лише п’ятирічні папери.
За оновленим графіком первинних аукціонів, наступного вівторка замість п’ятирічних паперів Мінфін планує продавати дворічні, а в останній, 24 червня, – п’ятирічні замість семирічних.
Водночас аукціони з розміщення валютних паперів як і раніше відсутні в планах фінансового відомства.
МВФ наприкінці квітня схвалила виділення Україні кредиту на $17,1 млрд, перший транш якого вже надійшов, у тому числі $2 млрд на адресу уряду. Рішення МВФ відкрило для країни допомогу інших міжнародних фінансових організацій. Україна, зокрема, залучила $1 млрд від продажу облігацій під гарантії США і отримала $750 млн кредиту від Світового банку.
Як повідомлялося, в травні Мінфін спочатку відмовився від розміщення валютних облігацій, проте потім переглянув своє рішення і в кінці місяця проводив позапланові аукціони з продажу надкоротких, з погашенням через 13-14 днів, доларових паперів, а також дворічних гривневих паперів. Практика перегляду графіка розміщення, що оголошується на початку місяця, стала вже традиційною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас