"Відкриття століття" від керівництва Криму: медики беруть хабарі за лікування - під виглядом благодійних внесків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Відкриття століття" від керівництва Криму: медики беруть хабарі за лікування - під виглядом благодійних внесків

Кримінал
2897
Виконуючий обов’язки глави Криму Сергій Аксьонов в ультимативній формі рекомендував керівництву МОЗ новоявленої російської республіки і головних лікарів лікарень Сімферополя піти у відставку у зв’язку з тим, що медустанови півострова продовжують практику стягування плати за лікування під виглядом благодійних внесків, як це було в той час, коли Крим входив до складу України.
“Я не бачу іншого виходу, як запропонувати керівництву МОЗ – міністру, двом його заступникам, а також головним лікарям лікарень, в Сімферополі поки, якщо у них є совість, написати заяви про відставку. Інакше мною буде прийнято вольове рішення”, – цитує “Інтерфакс” вислови Аксьонова на нараді в республіканському Радміні 9 червня в Сімферополі.
“Це моя дружня порада, ви можете її реалізовувати”, – додав Аксьонов, звертаючись до міністра охорони здоров’я Криму Петра Міхальчевського, після чого той вийшов із зали засідань.
За словами Аксьонова, практика плати за лікування під виглядом благодійних внесків, що діяла в Україні продовжує застосовуватися в багатьох лікарнях і поліклініках у Криму, в тому числі в республіканському онкологічному диспансері. При цьому зібрані таким чином гроші, за словами в.о. глави республіки, часто йдуть зовсім не на витрати, безпосередньо пов’язані з лікуванням, а на покупку закладами автомобілів, комп’ютерної та звукової техніки, а також оплату розмов лікарів по мобільних телефонах.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас