Обсяг сміттєвих кредитів становитиме $100 млрд - JP Morgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг сміттєвих кредитів становитиме $100 млрд - JP Morgan

Кредит&Депозит
281
Після того, як фінансова система США піддалася жорсткій вимозі з боку регуляторів з питання надійності їхніх активів, банки стали як ніколи активно пакувати “сміттєві” кредити в структурні продукти з високим рейтингом надійності.
Якщо потрібні ще якісь ознаки надмірної ейфорії в банківському секторі, то варто звернути свій погляд на ринок CLO (Collateralized loan obligations). За даними Bloomberg, лише цього року банки створили таких структурних продуктів на суму $46 млрд, а минулого року було продано таких інструментів на суму $82 млрд.
Після такого вдалого початку року банк JP Morgan підвищив річний прогноз з випуску CLO з $70 млрд до $100 млрд.
Насправді в цьому може критися дуже велика загроза. Під час попереднього кредитного буму CLO активно використовувалися для так званих LBO – викупів компаній за рахунок позикових коштів з подальшою їхньою реструктуризацією. Однак, як показує практика, більшість компаній, що зверталися до фінансування за рахунок CLO, вже наступного року були на межі банкрутства.
Коли в грудні було опубліковано правило Волкера, що забороняє банкам вкладатися в CLO, ринок цих паперів одразу забуксував. Це трапилося на самому початку року. Але потім вони все ж знайшли лазівку, і в лютому продажі одразу зросли на $9,4 млрд.
У I кварталі на частку CLO припадало 58% “сміттєвих” кредитів. Це найбільша частка з 2006 р., коли ця цифра становила 61%. Ці угоди допомогли збільшити частку позикових кредитів до $357 млрд, тобто до рекорду.
Якщо прогноз JP Morgan виявиться вірний, то для ринку CLO це стане новим рекордом.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас