НАБУ: Треба встановити обмеження суми валютного кредиту, що підлягає реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ: Треба встановити обмеження суми валютного кредиту, що підлягає реструктуризації

Казна та Політика
1571
У Незалежній асоціації банків України (НАБУ) вважають за доцільне встановити обмеження суми іпотечного валютного кредиту, що підлягає реструктуризації. В Асоціації також обговорюється варіант продовження терміну дії кредитних договорів таким чином, щоб після реструктуризації сума регулярного платежу збереглася на рівні 1 січня 2014 р., повідомили в прес-службі НАБУ.
При цьому, процентна ставка за користування валютним кредитом має бути рівнозначною тій процентній ставці, яка була встановлена банком за кредитами в національній валюті, наданими в той період, що і відповідні валютні кредити.
Штрафні санкції (пені), що виникли внаслідок неналежного виконання кредитних зобов’язань в іноземній валюті та нараховані за вказаними кредитними договорами в період з 1 січня до дня реструктуризації договорів визнаються кредитором безнадійними та підлягають списанню. Суми коштів, сплачених позичальниками як штрафні санкції у вказаний період, підлягають зарахуванню в рахунок погашення тіла кредиту.
Нагадаємо, що представники НАБУ включені до складу робочої групи з опрацювання питань для врегулювання ситуації з валютними кредитами фізичних осіб. Вона створена у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас