У Київській області до відповідальності притягнуто 68 посадових осіб органів влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області до відповідальності притягнуто 68 посадових осіб органів влади

Кримінал
363
У Київській області прокуратура притягнула до відповідальності 68 посадових осіб органів влади. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.
Такі результати розгляду 80 подань органів прокуратури Київської області щодо усунення порушення законодавства у сфері захисту суспільної моралі дітей.
Як показали перевірки, місцевими органами виконавчої влади повною мірою не забезпечувалися розробки місцевих програм та заходів щодо захисту моральних принципів та утвердження здорового способу життя.
Так, деякими службами у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів неналежно проводилася робота з дітьми, що постраждали від сімейного насильства або вчинили правопорушення. Зокрема, перевірки, направлені на запобігання вживання неповнолітніми алкогольних напоїв, не виявили жодного порушення, що вказує на їхню формальність.
В окремих навчальних закладах не забезпечувалася належна виховна робота і здійснення соціально-педагогічного патронажу для запобігання вчинення неповнолітніми правопорушень і злочинів.
Також органами освіти в області не перевірялися навчальні заклади щодо створення умов, направлених на запобігання розповсюдження продукції, що пропагує насильство, жорстокість, розпусту. Водночас прокурорськими перевірками виявлено факти вільного доступу до інтернет-ресурсів без блокування веб-сторінок, які можуть містити порнографічну продукцію, пропагувати культ жорстокості і насильства.
Крім того, чиновники належним чином не контролювали розміщення реклами алкогольних напоїв і пива на території міст і районів. Часто підприємці розміщували таку рекламу ближче, ніж за 300 метрів від території навчальних закладів. Однак, таке порушення закону залишалося без уваги посадових осіб органів місцевого самоврядування.
Всього за результатами перевірок органами прокуратури області внесено 80 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнули 68 посадовців.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас