Всі депозитні вклади українськими банками були видані у вигляді кредитів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі депозитні вклади українськими банками були видані у вигляді кредитів - експерт

Кредит&Депозит
5612
Відносини українських банків і позичальників опинилися в глухому куті, адже у банків вже немає ресурсів для розрахунків з депозитними вкладниками, якщо з ними не будуть розраховуватися кредитори. Про це в ефірі “ШустерLive” сказав фінансист, екс-заступник голови Нацбанку Сергій Яременко.
“Зараз у відносинах позичальників і банків постало питання: хто буде відшкодовувати курсову різницю? Навесні 2008 року, коли я приходив до голови НБУ Володимира Стельмаха, я вказував, що вже тоді зійшлися дві лінії: всі ресурси банків, які уособлюють в собі вклади населення і корпоративного сектора, зрівнялися з виданими кредитами фізичним особам. Тобто, всі залучені ресурси банків пішли на надання кредитів”, – зазначив Яременко.
Він додав, що комерційний сектор України при цьому набрав валютних кредитів за кордоном на обслуговування своєї діяльності.
НБУ раніше повідомив, що загальний обсяг банківських депозитів у національній валюті в квітні 2014 р. порівняно з березнем зменшився на 0,3% (від початку року на 7,2%) і становив 378,6 млрд грн (3,2% у березні та на 10,3% від початку року).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас