ДНР вже просить у Росії стабілізаційний кредит - як мінімум, на $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДНР вже просить у Росії стабілізаційний кредит - як мінімум, на $1 млрд

Кримінал
4995
Керівництво самопроголошеної «Донецької народної республіки» звернулося до Росії з проханням надати «стабілізаційний кредит» у розмірі 30 млрд рублів (близько $1 млрд).
«Єдиний вихід із ситуації полягає у негайному перезапуску економіки регіону на основі російського рубля. Для цього необхідне створення центрального банку та отримання стабілізаційного кредиту від Росії у розмірі як мінімум $1 млрд», – заявив у Державній думі Росії на розширеному засіданні представників громадських організацій та органів державної влади один з лідерів ДНР Борис Борисов.
За його словами, центробанк повинен бути створений в Ростові-на-Дону.
Борисов пояснив, що необхідність надання такого кредиту пояснюється тим, що економіка Донбасу становить «приблизно понад 1 трлн рублів річного валового регіонального продукту», а кредит на $1 млрд становить близько 2-3% від ВВП Донецької області.
«Це не велика цифра. На підставі внутрішніх ресурсів можна було б докапіталізувати цю суму вдвічі і мати достатньо коштів для організації нормального господарського обороту», – сказав він.
Як повідомляв «Капітал», раніше Росія заявила, що неодмінно надасть гуманітарну допомогу жителям південного сходу України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас